Skip to content

Er was eens

Heerlijke biologische

en seizoensgebonden babyvoeding

AdobeStock_174272917-rond-il-etait-une-fois-web

Wat zit er allemaal in die schattige potjes?

Het zijn echte smaakbommetjes! Risotto's, verschillende soorten stoemp, mousselines en smeuïge compotes, met liefde bereid in ons atelier in Brussel. We leggen ons hart en onze ziel in elk gerechtje, dat we bereiden met lokale en biologische producten. Alle baby's zijn het erover eens: het is de beste babyvoeding ter wereld. En dat is niet zonder reden: wij selecteren de beste Belgische biologische groenten- en fruitsoorten en combineren die met heerlijke kruiden en specerijen in ongelooflijke recepten, die de smaakpapillen van jong en oud in verrukking zullen brengen! Proef maar, je wil meteen weer terug naar je babytijd

icon-leaf-blue

Een ware smeltkroes

Het begon bij Into the spoon allemaal met de eerste ontmoeting tussen een wortel en een venkel! Maar Into the Spoon is ook het verhaal van Daphné en Pierre. Ze worden verliefd, terwijl er ook iets moois groeit tussen de groentjes. Een heerlijk gerechtje is bovenal een kwestie van veel liefde!
Daphné en Pierre zijn gek op koken en vanuit het waanzinnige verlangen om de wereld te veranderen, dromen ze ervan om plezier en kwaliteit te kunnen bieden aan alle Belgische hartendiefjes. Samen met Aline, een bevriende lerares die fan is van kindjes groot en klein (en van Star Trek!) en die ze op de universiteit hebben leren kennen, stappen ze in 2019 in het fabelachtige avontuur van Into the Spoon.

Zij zijn geboren en getogen in Brussel, hij werd Brusselaar uit liefde. Samen mikken ze op een positieve sociale impact in hun stad door een inclusief topteam aan te stellen dankzij aangepast werk. Maar dit geweldige team zou niets zijn zonder zijn onmisbare en kleurrijke metgezellen: een keur aan biologische groenten en biologisch fruit, zorgvuldig geoogst door telers in België of iets verder weg! Samen bundelden ze hun krachten om baby’s de beste huisbereide gerechtjes te kunnen bieden... En ze maakten veel (heel veel) kleine kinderen gelukkig!

portrait Pierre

Pierre

organisatietalent in Brussel en daarbuiten

Hij zorgt ervoor dat onze potjes overal verkrijgbaar zijn (maar dan ook echt overal!)

Hij volgde de liefde naar België, maar werd geboren aan de voet van de Mont Ventoux, waar hij opgroeide met de rijkelijke keuken van zijn moeder en grootmoeder (mmh, die courgette- of karamelflans!). Het is die smaak van puur geluk die hij wil doorgeven aan alle kleintjes, in Brussel, in België, en in heel het universum!

portrait Daphné

Daphné

chef
op babymaat

Zij is het meesterbrein achter al onze ongelofelijke recepten

Ze heeft niet alleen hart van goud, maar is ook wereldkampioen uien schillen en ze legt telkens opnieuw haar kenmerkende gulheid in al haar gerechtjes. Haar favoriete bezigheid is koken voor anderen! Maar let op, hou schattige kinderen uit haar buurt, want die vindt ze om op te eten!

portrait Aline

Aline

 banketbakker/grafisch ontwerpster/ons Zwitserse zakmes

Zij zorgt ervoor dat alles duidelijk is (en mooi oogt ;))

Als oudste van een groot gezin, gaat Aline geen enkele uitdaging uit de weg 😉 Ze is een creatieve en efficiënte duizendpoot: wortelen schillen, een nieuwe stoemp proeven, een etiket ontwerpen, de website beheren, of dit alles tegelijk... niets schrikt haar af. Ze is de Wonder Woman van de babyvoeding.

Cuillère

belgian baby food

Wat ons drijft

Onze droom: blije baby’s en ouders!

Ons motto: baby’s het plezier van lekker eten gunnen en ouders het leven vergemakkelijken

Hoogwaardige lokale en biologische producten, vakmanschap, unieke recepten en veel logica - dat is wat onze gerechtjes zo lekker maakt, net zoals huisbereide maaltijden! Wie had ooit gedacht dat pastinaak zo lekker kon zijn? Mevrouw Nootmuskaat, natuurlijk! Genieten van een Into the Spoon-recept is pure verwennerij!

favicon
favicon
favicon
favicon
favicon
favicon
favicon
favicon

Voor een groenere en leukere wereld!

Voor de kleintjes en hun ouders

Bij Into the Spoon dragen we kwaliteit hoog in het vaandel! Al onze recepten werden voorgelegd aan diëtisten om de juiste voedingsbalans te garanderen voor kleine lekkerbekken, terwijl ze met plezier lekkere dingen leren ontdekken. De potjes worden vervolgens nauwgezet gecontroleerd door verschillende onafhankelijke laboratoria om er zeker van te zijn dat alles perfect is!

andy-chilton-zICEeDwWH0o-unsplash
AdobeStock_299612801-pour-notre-petite-planete-web

Voor onze kleine planeet

Onze groenten worden geteeld in Belgische bioboerderijen, of Europese bioboerderijen als het product hier niet bestaat (geen Luikse mango’s in zicht dus :)).   Alles gaat via de korte keten met kleine producenten met grote waarden! Onze recepten volgen het ritme van de seizoenen om je de beste smaak te bieden met respect voor de aarde. We houden onze koolstofvoetafdruk nauwlettend in de gaten: we proberen hem zo klein mogelijk te houden, om een mooie planeet achter te laten voor de volwassenen van morgen!

Een wereld waar iedereen zijn plaats heeft

Omdat onze groenten zonder hen niet zo lekker zouden zijn, leggen wij ook onze kleine bioproducenten in de watten. Wij kopen hun producten tegen de juiste prijs, zodat zij de tijd kunnen nemen om topwerk te leveren.

En omdat Julien en Hadja uitstekende koks zijn die een klein beetje anders zijn, werken we in een aangepast atelier, waar ons superteam het beste van zichzelf kan geven. Onder leiding van chef Daphné kookt iedereen met aangepast materiaal in ons atelier in Brussel (Vorst). Bij Into the Spoon zijn verschillen een troef, dhr. Bloemkool en mevr. Venkel zullen dat niet tegenspreken.

AdobeStock_280598994-tout-le-monde-place-web
icone-feuille-blanche

Wil je meer weten?
Volg al onze avonturen!

Scroll To Top